Proiectele în curs de implementare din domeniul infrastructurii, energiei, transportului și gestionării deșeurilor, precum și oportunitatea introducerii unor noi instrumente de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii au fost discutate  la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu directorul executiv al Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, și Angela Sax, șefa oficiului Băncii în Republica Moldova.

Potrivit premierului, dezvoltarea economică, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, asigurarea securității naționale sunt principalele priorități ale actualului Executiv.

În context, oficialul BERD a reiterat suportul instituției financiare pentru transformările necesare în procesul de modernizare a țării noastre.

Totodată, precum se precizează într-un comunicat emis de Guvern, prioritățile autorităților în dialog cu BERD rămân:

  • securitatea energetică;
  • promovarea unei economii sustenabile;
  • dezvoltarea sectorului privat competitiv și favorabil incluziunii;
  • dezvoltarea  unei infrastructuri financiare mai rezistente și a unei guvernanțe îmbunătățite pentru a sprijini conectivitatea și comerțul.

În prezent, țara noastră are semnate cu instituția financiară 58 de proiecte în sectorul financiar-bancar, infrastructură, energie, agricultură, cu peste 500 de milioane de euro investiți în Republica Moldova în anul trecut.