Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a condus prima ședință a Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Persoane din acest an. În cadrul evenimentului, a fost prezentat și aprobat raportul național privind politica de prevenire și combatere a traficului de persoane pentru anul 2022.

În timpul ședinței, oficialul moldovean a subliniat importanța prevenirii traficului de persoane, în special în contextul războiului din Ucraina și prezenței refugiaților ucraineni în Republica Moldova.

"Este esențial să prevenim, să informăm și să luptăm împotriva traficului de ființe umane, în special la frontierele țării noastre. Trebuie să acordăm o atenție deosebită copiilor și femeilor, care sunt expuși riscului ridicat de trafic și exploatare", a subliniat ministrul.

De asemenea, a fost prezentat conceptul noului document de politică în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. La sfârșitul evenimentului, participanții au aprobat componența nominală a grupului de experți naționali anti-trafic, DIREX, care vor fi implicați în pregătirea și implementarea primului exercițiu național de instruire anti-trafic bazat pe simulare în Republica Moldova.