Președintele Partidului Comuniștilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, anunță că formațiunea sa nu mai participă la protestele organizate de Partidul „ȘOR”. Deși Voronin nu exclude că aceste proteste ar avea motive reale legate de majorarea facturilor pentru consumul de energie, liderul PCRM declară că agenda lui Șor nu corespunde cu scopul comuniștilor.

În cadrul emisiunii „Săptămâna nouă cu Anatolie Golea” de la TV8, liderul PCRM a fost întrebat ce relații ar avea cu Partidul „ȘOR”, la care fostul președinte a spus că „nu există astfel de relații”.

Mai mult ca atât, Voronin a spus că a interzis unor deputați comuniști, precum Constantin Starîș, Diana Caraman și Nicolai Russol să participe la protestele lui Șor.

Le-am interzis, agenda examinată acolo nu corespundea cu scopurile și sarcinile noastre”, a precizat liderul PCRM.

Amintim că Partidul „ȘOR”, condus de oligarhul fugar Ilan Șor, acuzat în dosarul „Furtul miliardului”, organizează în mod insistent proteste în centrul capitalei, cerând demisia actualei guvernări și invocând facturi mari la consumul de energie.

De precizat că politicianul fugar Ilan Șor, alături de oligarhul Vlad Plahotniuc, a fost inclus de SUA și Marea Britanie pe lista sancțiunilor. Sancțiuni pentru persoanele implicate în acțiuni de destabilizare a R.Moldova vor fi aplicate și de UE.