Youtube nu crede în lacrimile Tiraspolului. Platforma de video sharing a șters filmul ”documentar” care a relatat cum Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) ar fi pregătit ”atentatul” din stânga Nistrului.

Youtube a șters filmul-investigație al Comitetului de Investigație al Transnistriei privind atentatul terorist, care era pregătit în Tiraspol de serviciile speciale ale Ucrainei. L-a șters pentru ”încălcarea regulamentului privind jigniri și amenințări”. ”Jigniți” s-au simțit, probabil, cei din SBU” a scris televiziunea Pervîi Pridnestrovskii pe pagina sa de Telegram.

Ieri, așa-zisul minister al securității de la Tiraspol a afirmat că Vadim Krasnoselski și alți lideri din stânga Nistrului ar fi fost ținta unui presupus atentat terorist organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Mai multe persoane au fost reținute și dau deja declarații.

Drept reacție, SBU a declarat că acuzațiile Tiraspolului trebuie considerate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin.
 
 
Seara, televiziunea afiliată separatiștilor de la Tiraspol a prezentat un film ”documentar” privind modul în care SBU ar fi pregătit și coordonat ”atentatul”.
 
Ulterior, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a ieșit cu o adresare în care a declarat că așa zisele autorități de la Tiraspol se vor adresa la membrii Consiliului de Securitate al ONU cu o declarație prin care va cere organismului internațional să protejeze securitatea regiunii.