Situația legată de regiunea transnistreană reprezintă pentru Kremlin un motiv de îngrijorare. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Potrivit oficialului rus, situația este supusă unor provocări din exterior.

Noi acordăm situației din Transnistria o atenție deosebită. Aceasta reprezintă un motiv de îngrijorare. Este o situație tensionată, provocată din exterior”, a declarat el, citat de RIA.

Amintim că Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că și-ar fi intensificat pregătirile pentru invadarea regiunii transnistrene. Instituția declara că în apropierea graniței comune a Ucrainei și regiunii transnistrene se constată acumulare de personal și echipament militar al unităților ucrainene.

Deschide și: Ministerul rus al Apărării: Ucraina și-a intensificat pregătirile pentru invadarea regiunii transnistrene

Drept răspuns, Ministerul Apărării R. Moldova a declarat că informațiile false distribuite au scopul să creeze panică și confuzie în rândul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Autoritățile îndeamnă cetățenii la calm și să se informeze doar din surse oficiale.

Deschide și: Reacția Ministerului Apărării la falsurile Rusiei privind planurile Ucrainei de a invada Transnistria: Au scop să creeze panică și confuzie

Ulterior, MAE rus a declarat că Ucraina ar intenționa să invadeze regiunea transnistreană.

Deschide și: MID-ul rus continuă propagarea falsurilor privind invazia Transnistriei de către Ucraina: Vom reacționa adecvat și ne vom apăra conaționalii

Ca urmare, autoritățile de la Chișinău au calificat declarațiile lansate de partea rusă drept provocatoare și care nu corespund adevărului.

„Autoritățile Republicii Moldova au dezmințit aceste declarații drept nefondate, făcute cu scopul de manipulare a opiniei publice. Situația de securitate în regiune este stabilă”, se arată în comunicatul MAEIE.

Deschide și: Ministerul de Externe, reacție la falsurile Moscovei privind invazia în Transnistria: Declarații provocatoare