Expulzarea diplomaților ruși din Republica Moldova este o lovitură aplicată forțelor conduse de Igor Dodon în Moldova, care pledează pentru o normalizare a relațiilor bilaterale cu Federația Rusă, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Grigori Karasin, citat de agenția Interfax. Oficialul rus a menționat că va urma un răspuns dur din partea Moscovei.

„Este o provocare, o lovitură aplicată forțelor, care pledează pentru normalizarea și însănătoșirea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, a subliniat Karasin.

„Evident, va urma un răspuns dur. Însă la forma și caracterul acestui răspuns noi încă vom chibzui”, a menționat diplomatul.

-------------Amintim că, azi, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a declarat persona non grata cinci diplomați ruși. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Artur Sârbu, consilierul ministrului de Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur.

Președintele moldovean, Igor Dodon, a reacționat la decretarea a cinci diplomați ruși drept persona non grata. Preşedintele a calificat gestul Chişinăului oficial ca revoltător şi "comandă care vine din Occident".