Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, Ambasadorul SUA, James Pettit şi şeful diplomaţiei europene, Pirkka Tapiola au adresat mesaje de felicitare cetăţenilor moldoveni cu ocazia Zilei Independenţei.

Pe lângă mesajul adresat, Excelenţa Sa, domnul Ambasador Ioniţă şi-a pus şi drapelul Republicii Moldova la poza de copertă a contului său de facebook.

"Felicitari calde, din inima, tuturor cetatenilor Republicii Moldova cu prilejul aniversarii a unui sfert de secol de la adoptarea Declaratiei de Independenta, document fundamental care consacra, printre altele, limba romana ca limba de stat si condamna Pactul Molotov- Ribbentrop (din 23 august 1939)!

Doresc stabilitate, securitate, bunastare si incredere locuitorilor acestor plaiuri atat de incercate de istorie! Romania este si va fi intotdeauna aproape de Dumneavoastra", scrie Daniel Ioniţă.

La rândul său, Excelenţa sa, domnul Ambasador Pettit a distribuit un mesaj video în limba română. Diplomatul spune că "25 de ani de independenţă este o vârstă fragedă. Fiind o naţiune tânără, Moldova mai are mulţipaşi de făcut pentru progresul de care să se bucure toţi cetăţenii.SUA au fost alături ca prieten şi ca partener în dezvoltare şi suntem bucuroşi să continuăm acest parteneriat minunat. 25 de ani împreună, 25 de ani de relaţii bilaterale cu Statele Unite. Şi după cum a declarat Preşedintele Obama sperăm la alţi 25 de ani de progres. La mulţi ani, Republica Moldova!". 

 Şi din partea delegaţiei UE în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au primit un mesaj video în care diplomaţii europeni, adresează cuvinte frumoase în limba română poporului moldav.  

“La 25 de ani de independenţă, îmi doresc ca relaţiile dintre noi să devină şi mai apropiate. Prosperitate şi la mulţi ani!”, spune pe final, Ambasadorul Pirkka Tapiola.

Vom aminti că tot astăzi Preşedinţia a publicat fragmente ale mesajelor venite din partea mai multor şefi de stat printre care Barack Obama, Vladimir Putin şi Piotr Poroşenko.