Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița trebuie să plece pentru că și-a demonstrat incapacitatea de a guverna țara. O spune fostul primar de Bălți, Renato Usatîi. Usatîii se arată convins că Partidul Nostru pe care îl conduce se va regăsi în viitorul Parlament și pune creșterea în sondaje a Partidului Politic „Șor” pe seama greșelilor comise de guvernare și pe situația financiară precară a unei părți din populație, notează IPN.

Renato Usatîi spune că întreaga echipă guvernamentală ar trebui să plece în demisie, întrucât mulți dintre actualii miniștri sunt incapabili de a gestiona crizele suprapuse cu care se confruntă Republica Moldova.

În afară de câțiva miniștri, Popescu, Spatari, care a plecat, șeful CFM – Oleg Tofilat, care fac treabă, restul Guvernului trebuie să plece. M-aș bucura dacă Marcel Spatari s-ar întoarce într-o nouă formulă, cu un nou prim-ministru. Astăzi acest Guvern trebuie să plece pentru că și-a demonstrat incapacitatea de a gestiona situația. Da, suntem alături de un război oribil în Ucraina provocat de Rusia, suntem în criză economică și socială, dar nu se fac nici lucrurile elementare pentru care nu avem nevoie de bani”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV.

Fostul primar de Bălți a explicat fenomenul creșterii în sondaje a Partidului Politic „Șor” prin faptul că formațiunea exploatează situația financiară precară a oamenilor pentru a câștiga capital politic. Potrivit ultimului sondaj de opinie publică prezentat de echipa „WatchDog”, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, 11,3% dintre respondenți ar vota pentru Partidul „Șor”.

Partidul „Șor” este unicul partid căruia i-a crescut de trei ori rezultatul de la ultimele alegeri. Dar asta este problema celor care guvernează sau vor guverna. Oamenii sunt săraci, chinuiți, care n-are cărbuni, care n-are o pâine. Dar ei (n.r – Partidul „Șor”) dacă nu vor cheltui bani, în viitorul Parlament nu vor ajunge și la ultimele alegeri abia au intrat cu 5%. Astăzi Dodon nu mai cheltuie bani în teritoriu, Plahotniuc nu-i. Unicul partid care împrăștie bani în teritoriu este Partidul „Șor”. Toate sondajele arată că Partidul Nostru are 3,5%. Eu știu că pornesc de la 3% și în curând veți vedea o schimbare radicală și Partidul Nostru va fi în viitorul Parlament”, a mai spus Renato Usatîi.

La 19 ianuarie Renato Usatîi și-a anunțat revenirea în politică și restartarea formațiunii politice Partidul Nostru. La alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, blocul electoral „Renato Usatîi” a obținut 4,1% din sufragii, număr insuficient de voturi pentru a accede în Parlament.