„Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Republica Moldova”, a declarat șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, în cadrul întrevedeii cu Prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită oficială în Regatul Suediei, a discutat cu oficialul suedez despre intensificarea cooperării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei. 

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit agenda de reforme a țării noastre și prioritățile guvernării pentru anii următori.

Pentru anul 2023, ne-am propus să revenim la creștere economică și să susținem mediul de afaceri. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea producerii energiei din surse regenerabile. Suntem interesați de experiența Suediei în realizarea proiectelor de generare a energiei verzi”, a menționat Igor Grosu. 

Șeful legislativului l-a asigurat pe Prim-ministrul suedez că Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova sunt instituții angajate plenar în dezvoltarea economică a țării și în crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor,

La finalul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru suportul generos pe care Suedia l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul ultimilor ani.

Reamiintim că Guvernul Suediei a sprijinit proiecte importante de dezvoltare a industriilor creatoare, a domeniilor vitivinicol și turism, dar și a îmbunătățirii mediului de afaceri, dezvoltării locale și a consolidării instituțiilor democratice din Republica Moldova.