Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, este de părere că președintele R. Moldova, Maia Sandu, ar trebui să acorde mai multă atenție Guvernului și asta pentru că sunt tot mai multe probleme la capitolul eficiența guvernării. Potrivit lui Șalaru, atât ministrul Andrei Spînu, cât și premierul Natalia Gavrilița ar trebui să fie demiși pentru incompetență.

Declarațiile în cauză au fost lansate în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Potrivit fostului demnitar, cel mai mare pericol este scindarea guvernării.

Moldova este împânzită de agenți ai FSB-ului rusesc, în toate structurile, inclusiv cele guvernamentale. Maia Sandu a primit de mai multe ori semnale din Occident să schimbe prim-ministrul și pe vicepremierul Andrei Spînu. Natalia Gavrilița este un premier incompetent și guvernarea nu face față. În primul rând, guvernarea suferă foarte mult la capitolul comunicare, iar în al doilea rând au fost făcute foarte multe greșeli de ministrul Andrei Spînu privind anumite licitații, contractul semnat cu rușii privind gazul, etc. Lumea este dezinformată și atunci când e dezinformată e foarte ușor de manipulat. Ceea ce au cerut anumite cancelarii din Occident nu s-a făcut în baza unei analize de pe Facebook, dar s-a făcut pe baza unor informații veridice. E și normal să se schimbe și miniștrii, și prim-miniștrii. Spînu și Gavrilița aduc prejudicii guvernării”, a declarat Anatol Șalaru.

De asemenea, fostul ministru al Apărării spune că dacă la următoarele alegeri PAS-ul nu va putea lua o majoritate în Parlament, atunci la guvernare vor veni socialiștii, Ion Ceban, Renato Usatîi și alți oameni ai Rusiei.

Dacă din cauza unor oameni din PAS care sunt ghidați de interese personale PAS-ul va pierde alegerile, cine va purta răspundere? Nu întregul Cabinet de Miniștri trebuie schimbat. Va fi o nouă viziune pentru acest Guvern. Mi-aș dori foarte mult ca Maia Sandu să se implice și în problemele interne ale statului și în problemele guvernării, pentru că mi se creează impresia că Maia Sandu a pierdut controlul asupra PAS-ului și asupra Guvernului. Nu văd implicarea ei și văd că ăștia de la PAS fac tot ce vor ei. Eu vreau ca această guvernare să reușească. De această guvernare depinde viitorul nostru și al R. Moldova. Dacă această guvernare va eșua, la putere vor veni forțele rusești și dacă vor veni, ei nu vor pleca cel puțin 10-15 ani. Guvernarea noastră este obligată să reușească, iar pentru asta e obligată să-și curețe rândurile atunci când e nevoie”, a adăugat Șalaru.

În context, el a mai spus că atunci când apar suspiciuni de integritate, guvernarea trebuie să pornească filtrul de curățare și acest lucru trebuie început chiar de la cei din PAS.