Situația regională, dinamica curentă a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, precum și măsurile pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului au fost discutate de vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian la întrevederea cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Vicepremierul pentru reintegrare a accentuat că atât politicile de reintegrare a țării, cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.

Referitor la amendamentele recent operate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova s-a accentuat că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării.