România a fost, este și rămâne alături de autoritățile locale din R.Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul evenimentului prilejuit Zilei autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală.

În discursul rostit, șeful misiunii diplomatice române a amintit despre multiplele înfrățiri care au avut loc între localitățile din România și R.Moldova.

Sute de localități pe care le reprezentați sunt înfrățite cu localități din România. Doar în ultimele trei săptămâni au fost încheiate acorduri de înfrățire de Bălți, Sângerei, Corlăteni și alte 10 localități cu localități din România”, a spus ambasadorul.

Cristian-Leon Țurcanu s-a referit și la sprijinul constant oferit de autoritățile de la București pentru cetățenii și localitățile din R.Moldova.

Livrăm electricitate, lemn, păcură. Împreună cu doamna președinte (Maia Sandu – nota red.), cu autoritățile pro-europene de la Chișinău, muncim pentru a face viața mai bună pentru fiecare familie din R. Moldova”, a adăugat ambasadorul.