Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a depus astăzi dosarul de aderare la familia liberală europeană ALDE.

Potrivit unui comunicat, după transmiterea formală a aplicației CUB, ALDE va lua o decizie de susținere pe durata următoarelor 2 luni.

Liderul CUB, Igor Munteanu, planifică să întreprind o vizită la sediul ALDE/Renew la Bruxelles în luna februarie pentru discuții asupra acestui subiect și altele.

Disponibilitatea ALDE de a accepta CUB în calitate de membri a fost confirmată de către Iham Kiuchiuk, copreședinte ALDE, în cadrul congresului de constituire a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare.

Susținem Coaliția pentru Unitate și Bunăstare ca parte a liberal democraților europeni. CUB este un partid cu idei proaspete și sunt sigur că, împreună, vom aduce schimbarea în Moldova” a declarat în cadrul congresului Iham Kiuchiuk, copreședinte ALDE.

În prezent, CUB întrunește peste 1700 de membri de partid, 17 organizații teritoriale, zeci de organizații locale și primari afiliați, Organizația Națională a Femeilor - CUB, Organizația Națională a Tinerilor CUB și o Platformă de susținere a proiectelor de infrastructură pentru dezvoltarea puterilor locale

ALDE-Renew reprezintă al treilea grup politic ca pondere, influență și reprezentare în structurile UE, al cărei susținere pentru dezvoltare economică, extindere europeană și promovare a drepturilor și libertăților omului este esențială. Din familia ALDE fac parte 70 de partide europene și include în componența sa comisari europeni, prim-miniștrii Olandei, Belgiei, Luxemburgului și Estoniei.