Un moment emoționant s-a podus astăzi în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Deputatul ucrainean Alexei Goncearenko le-a mulțumit cetățenilor Republicii Moldova, pentru sprijinul oferit Ucrainei și refugiaților din țara vecină.  

„Din numele Ucrainei și a poporului ucrainean vreau să spun mulțumesc Republicii Moldova! Mulţumesc pentru tot sprijinul pe care l-a primit Ucraina și cetățenii ucraineni în acest război pornit de Rusia împotriva noastră”, a menționat Alexei Goncearenko.

Legiuitorul din Ucraina a apreciat înalt suportul oferit de țara noastră ucrainenilor, în perioada dificilă de război inițiat de Federația Rusă.

Potrivit lui, Rusia încearcă să facă haos în Republica Moldova prin propagandă, plătind politicienilor pro-ruși din Republica Moldova pentru a organiza proteste și șantajează țara cu energia.

Rusia atacă Republica Moldova, plătește politicieni moldoveni, politicieni pro-ruși, organizează mitinguri în toată ţara, fac haos şi propagandă, folosește energia drept armă, șantajează cu energie. Cu siguranță, pentru Rusia unul dintre obiective a fost să ocupe Odesa, să taie Ucraina de la Marea Neagră și apoi să atace Republica Moldova pentru a face legătura cu regiunea transnistreană, teritoriu deja ocupat de Rusia. Acesta a fost scopul lor! Au eșuat din cauza armatei ucrainene, dar încearcă să destabilizeze Republica Moldova chiar acum. Dar sunt încrezător că cetăţenii nu vor permite niciodată acest lucru”, a mai adăugat Alexei Goncearenko.

Menționăm, că sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a desfășurat în perioada 23-27 ianuarie. În cadrul acestei adunări a fost aprobat cu vot unanim un raport al APCE, care stabilește angajamentul de implementare a reformelor al Republicii Moldova.