Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că medicul care i-a recomandat să-și ducă băiatul la reabilitare în România este soția unui membru socialist al CMC și spune că Procuratura încearcă să folosească acest pretext pentru a-l întoarce în arest la domiciliu.

După ce am primit acceptul să plec din țară, ei s-au speriat și au primit peste cap toți. Și ei s-au gândit cum să mă blocheze. Și s-au dus la medic, i-au confiscat telefonul. La medicul meu de familie, care supraveghează medical copilul meu aproape de la naștere. S-au dus și l-au presat. Am completat documentele, ne-am dus la CSJ, care a examinat. Un procuror a spus că nu-i nicio problemă și a permis, pentru ca după asta să se ducă și să le facă acelor medici percheziții, să-i preseze, și să folosească acest pretext pentru a mă întoarce în arest la domiciliu” a declarat Dodon.

El a încercat să minimalizeze importanța legăturii medicului cu PSRM, formațiune a cărui lider informal încă mai este.

-Medicul a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe trimiterea extrasului la rugămintea unei colege, care este medicul dumneavoastră de familie și care ar fi soția unui consilier din cadrul CMC, membru al PSRM. -Și ce are asta una cu alta? Copilul trebuie să meargă, i-au recomandat. Și una dintre posibilități e reabilitarea. Ne-am dus la judecată, judecata a spus OK. Oricare medic, fără să supravegheze copilul, fără să-l știe,el o să ia certificatul că a fost în reanimație cu COVID și o să spună că astea sunt recomandările. Pentru ce să faci așa scandal din chestia asta? Eu ce am încălcat? Ei au deschis dosar penal pe medici și i-au presat, și-au bătut joc de ei, i-au impus să scrie. Și acum în baza la asta... Dar evident, ce am eu cu chestia asta? Care e încălcarea? Este acum acesta un motiv ca să mă aresteze înapoi la domiciliu? Eu n-am încălcat absolut nimic” a spus fostul președinte.

Potrivit lui, plecarea la reabilitare este pe data de 28 ianuarie, însă el vrea să se ducă împreună cu soția sa, care are interdicție de a părăsi R. Moldova.

Procuratura Anticorupție a înaintat astăzi, 26 ianuarie, un demers la Curtea Supremă de Justiție cu privire la înlocuirea măsurii preventive aplicate în privința lui Igor Dodon.

Deschide și: Certificat medical cu „cântec” // Procurorii cer arest la domiciliu pentru Dodon. S-ar fi folosit de fiul său pentru a părăsi R.Moldova