Kremlinovici s-a dat de gol. Fostul președinte Igor Dodon se laudă că are relații atât de bune cu Rusia, încât nimeni dintre apropiații săi n-ar putea să aibă probleme cu legea în această țară. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul informațiilor privind reținerea de săptămâna trecută a fratelui său.

Voi chiar credeți că, ținând cont de relațiile mele în Federația Rusă, apropiații mei pot să aibă probleme acolo? Crede cineva serios în chestia asta? La mine feciorul mai mare învață acolo, în Kazan” a declarat Dodon.

El a povestit și cum ar fi apărut toată povestea cu reținerea fratelui său.

Când eu am fost reținut, fratele meu era în țară, nu avea nicio interdicție. S-a dus peurmă la Moscova, unde muncește, e angajat oficial acolo. Peste vreo jumătate de lună, procurorii l-au chemat ca să-l pună sub învinuire. El le-a spus că e la lucru acolo și nu are de gând să vină. Evident că procurorii noștri s-au adresat în instanțele rusești, știind că-i acolo. S-au adresat și chestia asta intră în toate bazele. Chestia asta a fost de prin septembrie-octombrie. Și acum că s-a dus la o instituție de stat să înregistreze o tranzacție, ei au văzut că este în baza de date și l-au invitat, nu l-au reținut. Și el câteva zeci de minute a dat explicații ce este și cum este. Nimic mai mult” a declarat Dodon. 

Zilele trecute, Inspectoratul General al Poliției a confirmat faptul că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, a fost reținut de autoritățile ruse. Totuși, la scurt timp acesta a fost eliberat. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco.

Deschide și: Poliția confirmă reținerea lui Alexandru Dodon în Rusia: La scurt timp acesta a fost eliberat