Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită la Ankara, a avut o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În cadrul discuției, au fost abordate mai multe subiecte, înclusiv situația de securitate din regiune și provocările cauzate de războiul Rusiei în Ucraina.

Am apreciat eforturile Turciei în asigurarea coridorului de transportare a cerealelor din Ucraina și am mulțumit autorităților de la Ankara pentru ajutorul umanitar acordat țării noastre în 2022 în a face față crizei refugiaților și suportul acordat în cadrul reuniunilor Platformei de sprijin pentru Moldova”, a scris Grosu.

Șeful Legislativului a subliniat că Republica Moldova este interesată în intensificarea schimburilor comerciale cu Turcia și atragerea investițiilor, precum și în consolidarea cooperării în sectorul energetic: „Asigurarea securității energetice este un subiect prioritar pe agenda noastră și suntem interesați ca investitorii turci să vină în Republica Moldova cu proiecte de eficiență energetică și nu doar”.

Sunt convins că parteneriatul strâns dintre țările noastre ne va ajuta să depășim greutățile și incertitudinea cauzate de războiul din Ucraina care durează deja mai bine de 11 luni”, a adăugat el.

La rândul său, Erdogan a mulțumit pentru invitația de a participa la cea de-a doua ediție a reuniunii Comunității Politice Europene (EPC), care va avea loc la Chișinău la 1 iunie.