Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a început vizita oficială la Ankara (Turcia) cu o „întâlnire foarte caldă”. Speakerul s-a întâlnit cu diaspora, cetățeni originari din R.Moldova stabiliți în această țară. Igor Grosu le-a vorbit despre realitățile de acasă și determinarea actualei guvernări de integrare europeană. Într-o postare pe contul său de Facebook, șeful Legislativului împărtășește impresiile de la această întrevedere.

Mă bucur că această reuniune frumoasă a avut loc în incinta Teatrului de păpuși TEMPO, acolo unde directoare este actrița Marina Yüce, originară din Autonomia Găgăuză, care alături de colegii săi ne-au prezentat spectacolul „Guguță”. Am cunoscut-o astăzi și pe Leonida Timuș, stabilită de 7 ani în Turcia și care a venit special tocmai din Istanbul să ne cânte în limba română, menționând că de fiecare dată la toate festivalurile reprezintă cu drag și dor Moldova. De asemenea, am avut parte de un recital superb la acordeon din partea compozitorul Ivan Ciolacu, care la fel este stabilit în Turcia”, a scris Igor Grosu.
Președintele Parlamentului le-a vorbit concetățenilor stabiliți în Turcia despre „situația de acasă”, problemele existente, dezvoltarea economică și socială.
Le-am spus că suntem determinați în procesul nostru de integrare europeană. (...) Le-am spus că avem nevoie de cât mai multe investiții în R.Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri. I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri”, a menționat șeful Legislativului.
După această întâlnire „caldă”, Igor Grosu menționează că oriunde s-ar afla conaționalii reușesc să se afirme pe plan profesional.
Și după discuțiile de azi seara, am realizat că indiferent că te-ai născut la Comrat, Soroca, Tighina, Chișinău, Anenii Noi, Cahul, Ștefan Vodă, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a notat speakerul.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația omologului său turc. La Ankara, șeful legislativului va avea întrevederi cu Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Şentop și cu o delegație parlamentară turcă. De asemenea, Igor Grosu se va întâlni și cu mai mulți miniștri din Guvernul de la Ankara.