Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de azi mai multe numiri și demisii. Unele ministere s-au ales cu noi secretari de stat, în timp ce alte instituții au rămas cu unele funcții de conducere vacante.

Astfel, directorul general al combinatului de vinuri „Mileștii Mici”, Viorel Garaz, a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei. Totodată, medicul Alexandru Gasnaș a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății.

La fel, Grigore Stratulat a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Mediului.

Cu un nou secretar de stat s-a ales și Ministerul Afacerilor Interne. În funcția respectivă, prin decizia Guvernului, a fost numit Andrei Cecoltan.

Petru Țurcan a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului de Interne, în timp ce Gheorghe Cuciureanu - din funcția de secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării.

Eugen Balîca a fost rechemat din funcția de reprezentant al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea criminalitații organizate al Comunității Statelor Independente.

Totodată, Vitalie Valcov a fost eliberat din funcția de director general adjunct al Biroului Național de Statistică.

 La fel, prin decizia Guvernului, ambasadorul R.Moldova în SUA, Viorel Ursu, a fost numit prin cumul în funcția de ambasador în Mexic.