Aflat în vizită de lucru la Madrid (Regatul Spaniei), viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu amiralul Juan Francisco Martínez Núñez, viceministrul Apărării al Spaniei. În contextul mediului actual de securitate regională, cei doi oficiali au discutat despre reforma sectorului apărării.

Ne-am referit la consolidarea cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securității și apărării prin continuarea dialogului politic și de securitate la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană, implementarea proiectelor prin intermediul Facilității europene pentru pace (EPF)”, a menționat Nicu Popescu.
Șeful diplomației moldovene a salutat disponibilitatea părții spaniole pentru dezvoltarea capacităților de apărare a R.Moldova.

Viitorul R. Moldova în UE - a fost subiectul principal al discuțiilor dintre ministrul de Externe, Nicu Popescu, cu omologul său spaniol, Jose Manuel Albaresc Bueno.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Popescu a notat că, din 1 iulie, R. Moldova va coopera cu președinția spaniolă a Consiliului UE pentru a atinge obiectivele principale - integrarea europeană accelerată și livrarea reformelor în domeniul justiției, luptei împotriva corupției, consolidarea democrației și capacităților administrative și modernizarea economiei.

Deschide și: Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a vorbit cu omologul său spaniol despre viitorul R. Moldova în UE