Președintele Senatului Poloniei, Tomasz Grodzki, a ajuns la Chișinău. Oficialul s-a întâlnit cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Despre aceasta a anunțat șeful Legislativului, într-o postare pe Facebook.
M-am bucurat să-l salut la Chișinău pe Mareșalul Senatului polonez, Tomasz Grodzki, un bun prieten al Republicii Moldova. În ultimul an, dialogul nostru bilateral a avansat, chiar zilele trecute, un grup de deputați polonezi, membri ai Comisiei pentru afaceri externe și ai Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din cadrul Sejmului Republicii Polone au fost la Chișinău și și-au manifestat interesul de a se împărtăși cu experiența lor în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat Igor Grosu.
Potrivit șefului Parlamentului , în discuție cu oficialul polonez au fost abordate diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică, lupta cu propaganda, proiectele comune inițiate de țările noastre și cooperarea economică bilaterală.
Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare. Ne propunem să intensificăm potențialul de export pe piața polonă cu fructele, legumele, vinurile noastre. Pe parcursul perioadei ianuarie – septembrie 2022, schimburile comerciale moldo-poloneze au avut o creștere semnificativă, dar în 2023 am putea obține o creștere și mai mare”, a notat președintele Parlamentului.
Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, se va afla, în perioada 24 – 25 ianuarie, într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialul polonez va avea o serie de întrevederi oficiale, inclusiv cu șeful statului, Maia Sandu.