Partidul Socialiștilor va avea propriul candidat în cadrul alegerilor locale generale din această toamnă și nu vor susține pe actualul edil, Ion Ceban, care și-a creat recent propria formațiune politică – Mișcarea Alternativa Națională (MAN). Declarația a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, în cadrul emisiunii „Новая Неделя” de la TV8.

L-am susținut pe domnul Ceban în două campanii anterioare, când a fost nominalizat de PSRM. Astăzi a decis să meargă pe propriul său drum. Este treaba lui. Cu toate acestea, Partidul Socialist va avea cu siguranță propriul său candidat. Avem o echipă foarte puternică la Chișinău”, a spus Batrîncea.

Totodată, el a menționat că PSRM va decide „în timp util” cine va fi candidatul formațiunii pentru funcția de primar general: „Nu avem nevoie de intrigi înainte de timp... Mai avem 9 luni de lucru la Chișinău”.

Precizăm că congresul de constituire a MAN a avut loc la data de 21 decembrie 2022. Din formațiune fac parte mai mulți foști membri ai PSRM, inclusiv deputatul Gaik Vartanean. La fel, șase consilieri municipali din cadrul CMC sunt membri MAN - Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Eugenia Ceban și Oleg Șerepitco, Alexandru Aghenie și Serghei Afanasenco.