Câteva zeci de susținători a Partidului Nostru și Platforma DA s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva guvernării. Oamenii scandează „Rușine”, „Jos guvernarea” și „Noi nu cedăm”.

Totodată, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt a avut loc depunerea de flori de către conducerea Republicii Moldova.

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi susține că atitudinea guvernării față de protestatari este o „bătaie de joc”.

Oamenii sunt blocați în parc. Noi la Bălți tot sărbătorim. Este sărbătoarea patrioților Republicii Moldova, nu a celor care au capturat statul”, a declarat el într-o postare video pe Facebook.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că organizatorii protestului „nu au valori și probabil aceste partide care stau în spate nu merită să existe în Republica Moldova”.

Toți au dreptul la protest și opoziția. Dar nu știu cum poți să protestezi atunci când se intonează imnul de stat și se dau onoruri și sunt simboluri atât de importante ale unei statalități. Când stai în fața monumentului lui Ștefan cel Mare lângă cel care a luptat atât de mult ca această țară să existe și pe de altă parte să blamezi în felul acesta tot ce este mai sfânt, în special sarcificiul celor care și-au dat viața pentru ca statul Republica Moldova să existe. Probabil că acești oameni nu au valori și probabil aceste partide care stau în spate nu merită să existe în Republica Moldova și cetățenii nu ar trebui să le acorde nici vot, nici atenție. Iar aceste partide cu siguranță vor dispărea așa cum au dispărut și alții care vroiau rău Republicii Moldova”, a comentat Adrian Candu.

Amintim, că anterior avocatul Ana Ursachi a îndemnat cetățenii să vină la protest în PMAN de Ziua Independenței sub sloganul „Nu mă tem”.

La inițiativa dată au declarat că „aderă” Renato Usatîi, Andrei Năstase şi simpatizanţii Platformei DA şi ai Partidului Nostru.