Premierul Pavel Filip se arată „satisfăcut” de modul cum Serviciul Fiscal a verificat și a amendat producătorii din domeniul tutungeriei. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de azi a Guvernului.

Pavel Filip a declarat că toți agenții economici trebuie să achite impozite. „Cu toții ați urmărit operațiunea de FISC din ultimele zile, referitor la ------------ producătorii din domeniul tutungeriei, unde au fost aplicate amenzi de peste 1 mln lei. Motiv de satisfacție nu există că au fost aplicate aceste amenzi, motivul de satisfacție este mesajul care se transmite către agenții economici din dimensiuea business-ului, fie că produc, fie că vând: Nu trebuie să comită evaziuni fiscale”. 

Șeful Cabinetului de Miniștri a a dăugat că toți cei care nu plătesc impozite, aplică o lovitură triplă statului.

„Ei nu contribuie la domeniul social. Cel mai urât lucru că îi punem în inechitate pe ceilalți agenți economici cu cei care fac evaziuni fiscale. Vin cu un mesaj foarte dur, toți trebuie să plătească impozite”, a fost mesajul lui Filip. 

Amintim că premierul Pavel Filip a venit la ședința de săptămâna trecută a Guvernului cu o sticlă de whiskey, cumpărată de pe site-ul de anunțuri ............. 999.md. Gestul a venit după ce mai mulți oameni de afaceri s-au plâns prim-ministrului că R. Moldova se confruntă cu contrabanda de alcool. Pentru a verifica informația, șeful Cabinetului de Miniștri a rugat pe cineva să cumpere alcool de contrabandă pe internet, și în aceeași zi au fost livrate 10 sticle de whiskey. Ulterior premeirul a cerut tuturor instituțiilor de resort să înceapă mai dur combaterea evaziunii fiscale.