Președintele, Igor Dodon regretă faptul că premierul Pavel Filip a refuzat să participe la reuniunea Consiliului șefilor de guvern ai statelor CSI. Prim-ministrul l-a delegat pe ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță să meargă la reuniune care va avea loc la 26 mai în Kazan, Federația Rusă. Declarația de regret a lui Igor Dodon a fost făcută astăzi pe pagina sa de Facebook.

Dodon a calificat acest pas drept un demers împotriva „partenerului nostru strategic – Federația Rusă”.

„Conducerea Republicii Moldova din nou baicotează reuniunea șefilor de guvern ai statelor CSI. Îmi exprim profund regretul în legătură cu această hotărâre. Aceasta este o încercare de a bloca reluarea parteneriatului nostru strategic și dezvoltarea dintre țările noastre”, a notat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totuși, Igor Dodon s-a bucurat că la reuniune Republica Moldova va fi reprezentată de către ambasadorul său la Moscova, Andrei Neguță.

„Sunt sigur că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, ne va reprezenta țara la reuniunea Consiliului șefilor de guvern ai țărilor membre CSI, nu mai rău decât guvernarea Republicii Moldova”, a mai scris președintele.