74 la sută din cetățenii consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție greșită. Potrivit sondajului, „Percepția publică despre guvernare, Partide Politice și sistemul electoral din Republica Moldova”, realizat la comanda PDM, doar 19% din cei 12 322 din respondeți consideră că lucrurile merg într-o direcție bună.

Același sondaj mai arată că la nivel de raion, 33% din respondenți consideră că lucrurile merg într-o direcție bună, iar 40% cred că merg într-o direcție greșită. În localități situația se schimbă, astfel 41% consideră că lucrurile merg într-o direcție bună și 51% - greșită.

Acest lucru variază de la raion la raion. 

Totodată majoritatea participanților nu sunt mulțumiți de modul cum trăiesc. În același timp 22% din respondenți sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți. 

 

Oamenii sunt de părere că cea mai mare problemă cu care se confruntă R. Moldova este șomajul, urmat de salariile mici și corupția.  

La fel toți cei chestionați sunt extrem de nemulțumiți de activitatea deputaților și a miniștrilor.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 12 322 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 1% la sută. Persoanele care au răspuns întrebărilor din sondaj au fost selectate din 382 de localități. Acesta a fost realizat de Lake Research Partners, o companie din statele Unite ale Amercii în parteneriat cu IMAS, la comanda Partidul Democrat din Moldova.

 Aici puteți descărca prezentarea rezultatelor.