Unirea cu România și aderarea la NATO câștigă teren în fața opțiunilor pentru cetățenii din Republica Moldova. Acest fapt rezultă din datele publicate în cadrul sondajului „Percepția publică despre guvernare, Partide Politice și sistemul electoral din Republica Moldova”, realizat de Lake Research Partners, în parteneriat cu IMAS, la comanda Partidul Democrat din Moldova. Aceste două opțiuni sunt în creștere cu aproximativ 1% față de ultimul sondaj al Barometrului de Opinii Publice.

Potrivit aceluiaș sondaj opțiunea de aderare la Uniunea Vamală - Rusia, Belarus Kazahstan prevalează față de cea aderarea la Uniunea Europeană. Dacă cetățenii vor trebui să aleagă între Uniunea Europeană și Uniunea Vamală, 48% susțin că sunt pentru UE, iar 52% pentru Uniunea Vamală.

Astfel pentru Uniunea Europeană ar vota 48%, iar împotrivă - 36%, 12% - nu știu ce opțiune vor alege.

De cealaltă parte, pentru Uniunea Vamală ar vota 52%, împotrivă 30%, iar indeciși sunt 14%.

Pentru aderarea la NATO a Republicii Moldova ar vota 18%, iar împotrivă 62%.

Pentru unirea Republicii Moldova cu România ar vota 24% și 56% - împotrivă. În acest context, ținem să precizăm că potrivit ultimului sondaj al Barometrului de Opinie, pentru Unirea cu România ar fi votat 23%.

Sondajul a fost realizat timp de cinci săptămână pe un eșantion de 12 322 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 1% la sută. Persoanele care au răspuns la întrebările din sondaj au fost selectate din 382 de localități. Acesta a fost realizat de Lake Research Partners, o companie din statele Unite ale Amercii, în parteneriat cu IMAS, la comanda Partidul Democrat din Moldova.

 Aici puteți descărca prezentarea rezultatelor.