Partidul Democrat va iniția un proiect de lege privind combaterea propagandei străine în presa din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gamurari.

Sursa citată nu a oferit detalii despre proiect, dar a dat asigurări că PDM va merge cu pași rapizi spre acest deziderat.

"S-a vorbit nu o dată despre acest subiect. PDM a delimitat chestiunea propagandei de acel proiect de lege privind audiovizualul. Însă aceste probleme sunt discutate pe larg, la întâlnirile pe care le au deputaţii, membrii şi miniştrii din PDM cu colegii din Uniunea Europeană. Există o susţinere foarte clară referitor la necesitatea combaterea propagandei. Cu informaţii privind promovarea acestui concept de combatere a propagandei, PDM va reveni ulterior", a declarat Gămurari.

Amintim că anterior, în cunoscutul proiect nr. 218 privind modificarea Codului Audiovizualului, era inclusă interzicerea emisiunilor informative și analitice din țările care nu au semnat Convenția Europeană Transfrontalieră - adică Federația Rusă. 

Acest punct a stârnit controverse și a fost exclus din proiect inclusiv sub presiunea unor parteneri externi.