Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezentat astăzi „un raport de activitate” premierului rus, Dmitri Medvedev, cu care s-a întâlnit la Summit-ul Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) în Istanbul. O secvență video din cadrul întrevederii celor doi oficiali a fost postată de Ion Ceban - consilierul neoficial al președintelui.

Șeful statului a vorbit despre progresele la care s-a ajuns în urma întrevederii din ianuarie 2017 cu Vladimir Putin, la Moscova.

Vreau să vă anunț că la subiectele discutate cu Vladimir Vladimirovici, la începutul lunii ianuarie, am inregistrat progrese vizibile atât la capitolul exportului, cât și la politica migrațională. Deja avem rezultate concrete. În primele trei luni exportul în Federația Rusă a crescut cu 42%”, a menționat Dodon.

Președintele Republicii Moldova i-a mulțumit lui Medvedev pentru ajutorul acordat migranților moldoveni, subliniind că deja „câteva zeci de mii de moldoveni” și-au perfectat actele în scopul legalizării șederii pe teritoriul Federației Ruse.

La rândul său, Medvedev a declarat că există posibilitatea de a rezolva mai multe probleme care au existat pe parcursul ultimelor ani.

Amintim că Igor Dodon participă în aceste zile la cel de-al 25-lea Summit al Șefilor de Stat și de Guvern al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) în Istanbul. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a scris că Republica Moldova este interesată de participarea în activitățile OCEMN, în special în domeniul comerțului, energetic, educației, culturii, științei, dar și luptei cu terorismul și combaterii traficului de persoane.