Premierul Natalia Gavrilița a discutat cu Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, despre progresele obținute de R. Moldova în promovarea drepturilor omului.

Am menționat despre Programele elaborate de Guvern pentru susținerea persoanelor vulnerabile și a păturilor sociale care au avut de suferit în urma crizelor economice și energetice. M-am referit și la documentele aprobate în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, promovării drepturilor copiilor și a egalității de gen, combaterii violenței. Anul curent, Republica Moldova a ratificat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice” a notat Gavrilița într-o postare pe Facebook.
În cadrul discuțiilor, a fost trasată și necesitatea prevenirii unor acțiuni care atentează la drepturile omului în regiunea transnistreană, fiind analizată posibilitatea de implicare a Oficiului Înaltului Comisar al ONU (ONCHR) în dialog cu Tiraspolul.

Gavrilița a mai mulțumit Înaltului Comisar pentru expertiza și sprijinul oferit în procesul de implementare a mecanismelor ONU privind protecția drepturilor omului, menționând că R. Moldova acordă o atenție sporită acestui domeniu.