Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, desfășoară o vizită de lucru în Turcia. Potrivit unui comunicat al MAEIE, în cadrul programului, oficialul moldovean se va întâlni în Istanbul cu Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc al afacerilor externe, alături de care va susține o conferință pentru presă.

Autoritățile precizează că scopul vizitei lui Popescu presupune consolidarea parteneriatului strategic cu Turcia, efectuarea unui schimb de opinii privind situația de securitate în regiune cauzată de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei, criza energetică, promovarea priorităților diplomației economice și asistența oficială pentru dezvoltare oferită de Turcia prin intermediul TIKA.

Totodată, vicepremierul Nicu Popescu se va întâlni în programul său din Istanbul cu ambasadorul Lazăr Comănescu, secretarul general al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) și Mahmut Asmalı, președintele Asociației industriașilor și oamenilor de afaceri independenți MÜSİAD.