R.Moldova și Ucraina vor lupta împreună pentru contracararea propagandei ruse. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre prim-miniștrii Natalia Gavrilița și Denis Șmigal, la Kiev.

Mai exact, în R.Moldova ar urma să fie retransmis maratonul de știri „Edini Novini” al posturilor ucrainești, difuzarea cărui a început ca urmare a inveziei ruse în Ucraina.

Vom retransmite pe teritoriul Republicii Moldova noutăți de la posturile radio și TV ucrainești, pentru a contracara dezinformarea și fake-urile rusești”, a spus șeful Executivului de la Kiev.

La fel, părțile au convenit asupra declarării în R.Moldova, în anul 2023 - drept „Anul Culturii Ucrainești”, ceea ce va ajuta la o mai multă unificare a cele două culturi și națiuni.

Am convenit asupra cooperării în privința apărării spațiului aerian și îmbunătățirea controlului la frontieră, precum și am convenit că trebuie să asigurăm mai multă siguranță în regiunea transnistreană”, a adăugat Șmigal.

Totodată, părțile au decis să creeze un grup bilateral de cooperare cu privire la integrarea Ucrainei și R.Moldova în UE.

Suntem dispuși să oferim asistență partenerilor noștri din Moldova, ca Moldova să poată implementa mai ușor recomandările Comsiei Europeană”, a mai adăugat premierul ucrainean.

Amintim, că Natalia Gavrilița însoțită de câțiva colegi din Guvern se află într-o vizită de lucru în Ucraina.