Prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmigal, a venit cu un mesaj de mulțumire adresat autorităților de la Chișinău pentru sprijinul constant acordat Kievului. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița.

Suntem recunoscători Republicii Moldova pentru suportul acordat concetățenilor noștri și pentru sprijinul suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. De asemenea, suntem recunoscători pentru condamnarea crimelor Rusiei asupra umanității. Noi calificăm agresiunea rusă drept un genocid asupra oamenilor din Ucraina. Circa 80 mii de ucraineni s-au refugiat în Moldova ca să se protejeze și să-și protejeze familiile. Îi mulțumim Moldovei pentru ospitalitate și pentru asistență în timpurile dificile”, a declarat șeful Executivului de la Kiev.

Șmigal a precizat că Ucraina și R.Moldova vor continua să fortifice cooperarea prin lupta contra propagandei ruse, prin protejarea securitatea energetică și siguranței ambelor țări. La fel, colaborarea va avea loc și în domeniul logistic, economic și de comerț.

Amintim că Natalia Gavrilița întreprinde astăzi o vizită de lucru în Ucraina.

Deschide și: Natalia Gavrilița, întrevedere cu șeful Guvernului de la Kiev: Suntem în deplină solidaritate cu poporul ucrainean