Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a fost înregistrat oficial astăzi de către Agenția Servicii Publice. Anunțul a fost făcut public de către președintele formațiunii, Igor Munteanu, pe rețelele de socializare.

Transmit și pe această cale sincere felicitări tuturor colegilor mei și vestea bună că de azi Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) există ca partid politic cu toate actele în regulă.
Misiunea CUB este de a deveni unpartid liberal, național, susținător dedicat al clasei entreprenoriale active din Republica Moldova, integrat în familia politică a liberalilor europeni (ALDE/RENEW), capabil să construiască unitate și bunăstare la nivelul standardelor de viață din Uniunea Europeană”, scrie Igor Munteanu în adresarea sa.

El a mai spus că formațiunea pe care o conduce își propune să promoveze competența, bunul simț și onestitatea în politică, pentru afirmarea statului de drept, pluralismul politic și respectul pentru libertățile individuale.

„Ne vom asocia cu alți cetățeni liberi la fapte bune și vom promova meritocrația, oameni testați prin muncă și efort personal, personalități notorii, capabile să asigure semenilor lor un trai decent, sigur și virtuos. Ne asumăm misiunea de a planta semințele încrederii și unității într-un proiect al reîntregirii naționale, readucând pe agenda clasei politice interesul național, cauza publică - singurul etalon de legitimitate într-un sistem democratic”, mai scrie Munteanu.

Amintim, că la data de 5 noiembrie a avut loc Congresul de constituire a Coaliției pentru Unitate și Bunăstare. Printre fruntașii CUB-ului se numără: fostul deputat și ambasador Igor Klipii, expertul în sănătate Rodica Grama, expertul economic Veaceslav Ioniță, prorectorul de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Ludmila Armașu, expertul în finanțe și bănci Sveatoslav Mihalache, jurnalistul Ion Terguță, demograful Valeriu Sainsus, antreprenorul Eduard Bulgac și alții.

În acest sens, CUB devine cea de-a 57 formațiune politică, înregistrată oficial în R.Moldova.