Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi bilaterale pe marginea miniștrilor Afacerilor Externe OSCE, desfășurat în orașul polonez Lodz. Acesta a vorbit cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, și cu omologul său japonez, Syunsuke Takei, despre impactul global al războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Am vorbit cu Josep Borrell în Lodz despre situația de securitate regională și tensiunile curente, precum și despre criza energetică acută și deconectările din R. Moldova ca urmare a bombardamentelor continue ale Rusiei asupra infrastructurii energetice. Am reafirmat angajamentul ferm al R. Moldova de a continua reformele și de a adera la UE” a scris Popescu într-o postare pe pagina sa de Twitter.

Într-o altă postare pe aceeași rețea de socializare, Popescu pomenește despre discuția cu omologul său nipon, Syunsuke Takei.

M-am întâlnit cu Syunsuke Takei, ministru de stat al Afacerilor Externe al Japoniei, în cadrul ministerialei OSCE pentru a discuta despre relațiile bilaterale puternice pe care le avem, impactul global al războiului Rusiei în Ucraina, securitatea în Europa și Asia, securitatea energetică și reziliența democrațiilor. Suntem recunoscători pentru suportul japonez” a scris Popescu.

Anterior, Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit la Lodz cu subsecretarul de stat american Victoria Nuland.

Deschide și: Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit la Lodz cu subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland. Despre ce au discutat