Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu subsecretarul de stat american Victoria Nuland. Întrevederea a avut loc la Lodz, în Polonia, pe marginea consiliului miniștrilor Afacerilor Externe OSCE.

”Încântată să mă întâlnesc cu ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, pentru a discuta despre sprijinul oferit de SUA pentru ca R. Moldova să-și consolideze securitatea energetică și reziliența politică. Statele Unite susțin cu fermitate suveranitatea, integritatea teritorială și agenda de reforme democratice ale R. Moldova” a scris Nuland pe Twitter. 

Amintim că Nicu Popescu a participat alături de omologii săi din întreaga regiune OSCE la cel de-al 29-lea Consiliu al miniștrilor Afacerilor Externe, desfășurat la Lodz, în Polonia. Șeful diplomației moldovenești a susținut un discurs în fața celor 56 de state participante la OSCE, 11 parteneri pentru cooperare și mai mulți oficiali înalți din alte organizații internaționale, în care a cerut retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse staționate ilegal în regiunea transnistreană.

Deschide și: Popescu a cerut repetat retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană în cadrul reuniunii OSCE de la Lodz. Discursul șefului MAEIE