Președintele Maia Sandu s-a întâlnit în cadrul vizitei la Tokyo și cu membrii Federației japoneze a oamenilor de afaceri, Keidanren, organizație care întrunește circa 1500 de companii și 150 de asociații și uniuni ale economiei nipone.

Șeful statului le-a mulțumit reprezentanților businessului nipon pentru interesul lor față de R. Moldova și și-a exprimat aprecierea pentru investițiile japoneze.

Maia Sandu a menționat că, în prezent, în R. Moldova există 13 companii cu capital japonez, care au deschis întreprinderi, au creat peste 6000 mii de locuri de muncă și, astfel, contribuie la dezvoltarea economică a R. Moldova. Totodată, mai avem multe sectoare ce pot fi valorificate de investitorii japonezi, cum ar fi IT, agricultura sau energia regenerabilă.

Maia Sandu se află în vizită în Japonia în perioada 1-3 decembrie. Ea s-a întâlnit la Tokyo cu mai mulți membri ai Parlamentului Japoniei, dar și cu președintele Camerei Reprezentanților, Hiroyuki Hosoda, cu care a discutat despre securitatea regională și cooperarea moldo-niponă. 

Deschide și: FOTO // Maia Sandu, în vizită la Tokyo! Șeful statului a vorbit cu mai mulți membri ai Parlamentului nipon despre securitatea regională