Igor Dodon nu s-a referit și la minoritățile sexuale, atunci când a câstigat alegerile prezidențiale din 2016 și a declarat că va fi președintele tuturor. Declarația a fost făcută azi de șeful statului în urma întrevederii cu experții Comisiei de la Veneția la Reședința de stat.

Solicitat de jurnaliști, I.Dodon a confirmat poziția sa categorică cu privire la organizarea marșul minorităților sexuale.

Sunt categoric împotriva organizării marșurilor minorităților sexuale. Sunt categoric împotriva acestor organizații a minorităților sexuale în Republica Moldova. Sunt pentru tradițiile noastre, pentru familii tradiționale, pentru credința noastră ortodoxă. Condamn acest marș, condamn aceste acțiuni. Este regretabil că aceste acțiuni sunt susținute de unii din actuala guvernare și de unele ambasade care sunt în Republica Moldova”, a declarat Președintele.

Întrebat dacă nu este el președintele al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Igor Dodon a răspuns: „Al gay-lor, nu. Cred că ei au ratat să-și aleagă președintele lor”.

Amintim că duminica, 21 mai, în Chișinău va avea loc un marș organizat de comunitatea LGBT, „Fără frică”. La rândul său, Dodon a dispus organizarea unor ”ample” manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale.