Premierul României, Nicolae Ciucă l-a primit marți, la Palatul Victoria, pe prim-ministrul R. Moldova, Natalia Gavrilița. Cei doi au discutat despre situația energetică, economică și de securitate a R. Moldova.

Oficialii au analizat situația energetică și efortul financiar necesar pentru menținerea costurilor de asigurare a energiei, la un nivel sustenabil, pentru R. Moldova.

„România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova pe mai multe planuri - energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat. Stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova sunt strâns legate de speranța oferită de angajamentul proeuropean al autorităților și al cetățenilor", a spus Nicolae Ciucă.

În acest context, Natalia Gavrilița a prezentat pe larg situația pentru fiecare categorie de produs energetic, și a mulțumit României pentru sprijinul în ceea ce privește furnizarea de curent electric – 90% din consum – gaz natural, păcură și lemn de foc.

De asemenea, cei doi premieri au analizat ce alte măsuri pot fi luate în continuare de către partea română pentru a sprijini trecerea cu bine a cetățenilor R. Moldova peste sezonul de iarnă.