Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care este și prim-vicepreședintele a Partidului Acțiune și Solidaritate, susține că divergențele din interiorul PAS sunt tratate ca și metode de a găsi soluții potrivite pentru problemele, pe care le înfruntă statul nostru. Despre acest lucru ea a menționat în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PAS.

„Le-am spus colegilor că trebuie să fim mândri pentru faptul că suntem un partid viu, cu o frumoasă cultură a dezbaterii și a democrației interne. Pentru că orice diferență de opinie reprezintă, de fapt, o șansă de a găsi, prin dialog constructiv, cele mai bune soluții și cele mai potrivite modalități de a comunica cu oamenii. În acest sens, le-am amintit de motto-ul Uniunii Europene – unitate în diversitate – care, cred eu, se potrivește de minune Partidului Acțiune și Solidaritate. Suntem un partid cu o echipă puternică, care într-un parteneriat solid cu doamna președintă Maia Sandu și sub conducerea domnului președinte Igor Grosu, va duce Republica Moldova în marea familie europeană”, a declarat Natalia Gavrilița.

În același timp, demnitara și-a îndemnat colegii de partid să lucreze și mai strâns împreună, îndeosebi: Guvernul, Parlamentul și aleșii locali. Ea a mai spus că își dorește ca Republica Moldova să devină un stat european modern, cu o justiție dreaptă, o administrație publică eficientă și transparentă, o economie rezilientă cu antreprenori puternici, cu un învățământ orientat spre nevoile viitorului și un mediu înconjurător protejat pentru generațiile viitoare.

Tot în cadrul Consiliului Politic al PAS a fost abordat și subiectul războiului din Ucraina, ale cărui efecte le resimțim și în R. Moldova.

De menționat că duminica, 27 noiembrie, membrii Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate s-au întrunit în ședință, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte ce țin de situația politică din R.Moldova, dar și de situația din regiune.

Deschide și: Sergiu Litvinenco, detalii de la ședința Consiliului Politic Național al PAS