Omul de afaceri Ilie Năstase dezminte informaţia că i-ar fi vândut lui Vlad Plahotniuc, reţeaua McDonalds, zvon lansat în spaţiul public de Renato Usatîi. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru Deschide.MD după ce reporterii noştri l-au sunat pentru a verifica cele spuse de primarul oraşului Bălţi.

"Nu, nu am discutat cu nimeni asta. Nici cu Plahotniuc, nici cu altcineva. E o minciună", a declarat laconic Ilie Năstase rugat de reporterii noştri să comenteze zvonul. 

Amintim că liderul Partidului Nostru a declara astăzi că Vlad Plahotniuc a intrat în posesia restaurantului McDonald's din Chişinău. Usatîi nu a oferit mai multe detalii despre această tranzacție, dar spune că acțiunile au fost cumpărate de la omul român de afaceri, Ilie Năstase.

„Nu ar vrea Plahotniuc să ofere un interviu postului său de televiziune, Publika TV, şi să răspundă la nişte întrebări: în ce condiţii, când şi de la cine, din România, Plahotniuc a cumpărat o parte din acțiunile restaurantului McDonalds?", spune Usatîi.

Reprezentanții McDonald's nu au comentat afirmațiile lui Usatîi.

Ilie Năstase a iniţiat afa­ce­rea cu lan­țul de francize McDonald's din Chi­și­nău, încă în 2007. Fostul jucător de tenis avea, în octom­brie 2009, con­form „For­bes 500 mili­ar­dari", o avere cuprinsă între 6 şi 7 mili­oane de euro, com­pa­ra­tiv cu 10-11 mili­oane deţi­nute în 2008.