Corespondența de pe Telegram, precum și poșta electronică a procurorului general interimar, Ion Munteanu, ar fi fost spartă de persoane necunoscute. Aceștia au publicat convorbirile șefului interimar al PG cu diverse persoane, inclusiv actuali demnitari.

De menționat că, anterior, a fost publicată corespondența ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, consilierului în domeniul apărării și securității naționale al președintelui R.Moldova, Dorin Recean, ministrului de Interne, Ana Revenco, precum și ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Litvinenco declara că mesajele au fost trunchiate şi rupte din context. Potrivit demnitarului, acest lucru a dus la denaturarea informaţiei cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane.

Deschide și: Litvinenco: Sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetatenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor şi corupţilor

Ce ține de Dorin Recean, Administrația Prezidențială menționa că aceste pretinse conversații sunt trucate.

Deschide și: Reacția Președinției după ce ar fi fost spart contul de Telegram al consilierului prezidențial, Dorin Recean

Mă așteptam să fiu și eu vizată de aceste „dezvăluiri”. Voi studia aceste postări, atribuite mie din contul de Telegram, pentru a vedea ce este cu ele”, a comentat Revenco.

Deschide și: Contul de Telegram al ministrului de Interne, Ana Recenco, ar fi fost spart. Reacția demnitarului

Dumitru Alaiba a precizat că nu consideră necesar să comenteze „operațiunile de dezinformare ale FSB-ului în țara noastră”: „Niciodată nu folosesc cuvântul “bârfologie”. În comunicarea cu cetățenii și cu reprezentanții mass media o să insist să vorbim despre problemele oamenilor, despre cum ajutăm economia și nu o să mă abat pe subiecte triviale, fake-uri, insinuări, denigrări. Nu avem timp de pierdut”.

Deschide și: Dumitru Alaiba, reacție după ce i-ar fi fost spart contul de Telegram: O operațiune de dezinformare a FSB-ului în țara noastră