Conducerea raionului Edineț în frunte cu Nicolae Melnic a neglijat invitația guvernului de a participa la ședința de miercuri a executivului, care a avut loc în nordul țării, scrie NordNews.

Reprezentanții administrației raionale n-au venit nici la lansarea apeductului Edineț, eveniment care s-a desfășurat în casa de cultură, în prezența prim-ministrei Natalia Gavrilița, vicepremierului Andrei Spânu, ambasadorului Uniunii Europene, dar și a altor invitați de seamă.

 „Invit în scenă pe reprezentantul Consiliului Raional. Am fost informat că va fi domnul vicepreședinte, domnul Oleg Sanduleac, dacă este. Mai invit în scenă un partener sigur din partea asociației de locatari, pe Igor Țurcan”, a declarat Constantin Cojocaru, primarul municipiului Edineț.

Deși primarul municipiului Edineț susține că a lansat mai multe invitații în adresa reprezentanților Consiliului Raional, președintele socialist Nicolai Melnic declară contrariul. Acesta a așteptat o invitație oficială, chiar și la evenimentul de lansare a noului apeduct din localitate, deși, și el este un beneficiar al proiectului.

Nu doar eu nu am fost invitat, dar și alți colegi din teritoriu nu au fost invitați oficial. Nu am fost invitat. Nu am fost chemat, iar cine nu este chemat, nu are loc”, susține Nicolai Melnic, președintele raionului Edineț.

Nu este pentru prima data când președintele raionului manifestă indiferență față de proiectele implementate cu succes în municipiul Edineț, fiind acuzat de relații ostile cu autoritățile locale.

Iar în primele luni ale războiului ruso-ucrainean, Nicolai Melnic a făcut o postare dură pe seama rezultatelor de la Concursul muzical Eurovision 2022, citând o glumă sârbească: „Dacă Ucraina a ocupat locul I la Eurovision, Rusia a ocupat orașele Herson, Melitopol și Mariupol”.

Totodată, Nicolai Melnic, care este și pălămarul bisericii „Sfîntul Mare Mucenic Dumitru, Izvorîtorul de Mir” din orașul Cupcini, face postări sau comentarii provocatoare. La sfârșitul anului 2020, acesta s-a exprimat în termeni ireverențioși la adresa diasporei. Atunci, alesul raional a scris că moldovenii care muncesc în străinătate, în special electoratul candidatei Partidului Acțiune și Solidarite (PAS), Maia Sandu, sunt persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex).

Se pare, Nicolai Melnic minte de „înghite” invitația, precum cumnatul lui Igor Dodon, care a fost surprins de procurorii moldoveni în timpul perchezițiilor, la locuința fostului președinte, în timp ce încerca să mănânce o chitanță care dovedea că Dodon este beneficiarul bazei de odihnă din Sadova.