Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu un răspuns față de moțiunea simplă asupra activității sale depusă de către grupul socialiștilor și comuniștilor. În același timp, ministrul s-a lăudat cu reușitele sale în privința dosarelor de mare corupție, în care au fost implicați mai mulți politicieni din fostele guvernări.

Socialiștii spun, în moțiunea simplă, că luna noiembrie 2022 ar fi o lună neagră în istoria Moldovei.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Șor. Deoarece în noiembrie 2022 a rămas fără aeroportul preluat fraudulos de la stat și cetățeni în 2013. Tot în luna noiembrie 2022 a fost depusă, la Curtea Constituțională, sesizarea privind declararea neconstituționalității partidului Șor.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Plahotniuc. Deoarece în luna noiembrie 2022 s-a decis că acesta poate fi trimis în judecată în dosarul fraudei bancare.

Da, într-adevăr, luna noiembrie 2022 este o lună neagră pentru Andronachi. Deoarece în luna noiembrie 2022 acesta a ajuns în țară, este în arest preventiv, iar unul dintre dosarele penale în care este vizat va fi trimis curând în judecată”, afirmă Sergiu Litvinenco.

De asemenea, ministrul spune că cetățenii din Republica Moldova doresc ca dreptatea să triumfe: „Dreptatea înseamnă că cei care au comis ilegalități să fie sancționați, așa cum prevede legea. Chiar dacă îi cheamă Șor, Plahotniuc sau Andronachi, pentru care luna noiembrie 2022 într-adevăr a fost o lună neagră”.

Pentru a reuși, reforma justiției are nevoie de trei lucruri de bază. În primul rând, de încrederea cetățenilor ca justiția să poată fi înfăptuită. Or, fără acest lucru orice reformă eșuează și hoții investesc major în subminarea încrederii cetățenilor față de oamenii din justiție. În al doilea rând, ea are nevoie de rezultate, pentru ca această încredere să existe. Și în al treilea rând, are nevoie de oameni, care să muncească pentru oameni, ca aceste rezultate să fie posibile. Avem încrederea exprimată la alegeri, începem să avem rezultate și avem oameni care pot să implementeze ceea ce ne-am propus”, a mai adăugat Sergiu Litvinenco.

Menționăm, că astăzi în plenul Parlamentului este supus discuțiilor subiectul ce ține de moțiunea simplă asupra activității ministrului Justiției. Cei din opoziție sunt indignați de activitatea lui, îndeosebi după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la așa-numitele înțelegeri și discuții referitoare la concursul de alegere a unui șef la Procuratura Anticorupție.

Deschide și: LIVE // Ședința plenară a Parlamentului. Sergiu Litvinenco, așteptat în plen pentru a răspunde la acuzațiile opoziției