Deputatul PAS, Radu Marian, neagă faptul că Guvernul Gavrilița ar urma să fie demis, precizând că informația apărută în spațiul public reprezintă un „zvon”. Totuși, parlamentarul a precizat că există posibilitatea efectuării unor remanieri guvernamentale. Declarația a fost făcută ca urmare a ședinței ce a avut loc în această seară la Președinție.

Am discutat despre situația pe securitate și situația politică... Am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri”, a declarat el.

Ulterior, deputatul PAS, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a declarat că în cadrul ședinței s-a discutat „îmbunătățirea calității guvernării, dar și riscurile de securitate”.

Parlamentarul Oazu Nantoi a menționat că printre subiecte s-au numărat situația din țară și scenariile privind sectorul energetic.

Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a spus că s-a discutat „chestii de organizare și acțiuni ulterioare”.

De menționat că, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate s-a întrunit în această seară într-o ședință la Președinție, la invitația Maiei Sandu. Sursele Deschide.MD din cadrul Parlamentului au menționat că autoritățile centrale au pus în discuție subiectul privind demisia Guvernului Gavrilița și investirea unui nou Executiv.

Deschide și: Ședință la Președinție // Surse: PAS examinează demisia Guvernului Gavrilița. Cine sunt candidații la funcția de prim-ministru