Comisia ad-hoc a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru observarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 26-29 septembrie 2016.

Scopul vizitei eurodeputaților este de a evalua campania preelectorală și climatul politic din țară în preajma scrutinului prezidențial din 30 octombrie 2016.

Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și Prim-ministrul Pavel Filip. Europarlamentarii vor mai discuta cu deputații din Comisia politică externă și integrare europeană, cu principalii candidați la alegerile prezidențiale și cu liderii partidelor politice.

Potrivit programului vizitei, delegația Misiunii preelectorale a APCE va avea întrevederi cu Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dinu Ciocan, cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile și ai mass-media de la Chișinău.

Din componența delegației fac parte europarlamentarii Elisabeth Schneider-Schneiter, Stefan Schennach, Meritxell Mateu, Suat Önal și Lotta Johnsson Fornave.

O delegație lărgită a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, formată din 21 de membri, va veni în Republica Moldova în perioada următoare, pentru a monitoriza procesul de votare în cadrul alegerilor prezidențiale.