Vizita delegației PSRM, în frunte cu Vlad Bătrîncea, la Moscova și întrevederea acestuia cu oficialii ruși care salută războiul lui Putin în Ucraina, dar și separatismul transnistrean, a fost dur criticată de parlamentarii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit deputaților, discuțiile purtate de Bătrîncea cu politicienii ruși reprezintă o adevărată trădare de țară, în contextul în care socialistul este prezentat și ca vicepreședinte al Parlamentului R.Moldova.

Colegii noștri din opoziție, în persoana domnului vicepreședinte, se află la Moscova, pozează alături de oameni care aplaudă în picioare cum oamenii nevinovați sunt omorâți de rachetele rusești, pozează alături de steaguri separatiste, cu Novorusia, „RPD” și așa mai departe, fără nicio rușine”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

Parlamentarul Adrian Băluțel a întrebat reprezentanții PSRM dacă Bătrîncea, în cadrul discuțiilor purtate, a solicitat explicații în legătura cu survolarea spațiului aerian al R.Moldova de rachete rusești.

Dan Perciun a declarat că dacă anterior avea speranța, precum că socialiștii ar fi dispuși să condamne invazia rusă în Ucraina, atunci după vizita lui Bătrîncea la Moscova, aceasta a dispărut.

Trădători de țară, mancurți, gata să pună umărul la destabilizarea situației și închinarea R.Moldova unui stat străin. Vânzători de țară, în esență”, a catalogat el opoziția parlamentară, reprezentată de PSRM, PCRM și Partidul „ȘOR”.

De menționat că în cadrul vizitei la Moscova, Bătrîncea a avut întrevederi și cu alți oficiali ruși care salută deschis războiul din Ucraina, dar și sprijină separatismul transnistrean.

Deschide și: FOTO // La masă cu trădarea! Liderul PSRM, la întâlnire cu susținătorii separatismului, sub steagul „novorusiei”

Moscova // Liderul PSRM, noi întrevederi cu oficialii ruși ce promovează invazia lui Putin în Ucraina