Vicepreședintele Parlamentului R.Moldova, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, continuă întrevederile cu oficialii ruși care susțin deschis războiul lui Putin în Ucraina. De această dată, aflat în cadrul unei vizite la Moscova, socialistul a purtat discuții cu vicepreședintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi.

Potrivit unui comunicat al PSRM, în cadrul discuției, părțile s-au axat pe chestiuni legate de cooperarea interparlamentară dintre statele noastre, activizarea grupurilor de prietenie, protejarea intereselor cetățenilor Moldovei care locuiesc în Federația Rusă.

Vlad Batrincea „a menționat importanța menținerii și dezvoltării dialogului cu partenerul strategic al Republicii Moldova, precum și necesitatea de a ajunge la o înțelegere reciprocă pe problemele cheie de interes comun”.

Vicepreședintele Parlamentului a reiterat solicitarea adresată autorităților ruse de a contribui la revizuirea prețului la gaz pentru partea moldovenească în vederea susținerii cetățenilor Republicii Moldova, precum și de a deschide piața rusă pentru toți producătorii moldoveni”, se arată în comunicat.

La rândul său, precizează socialiștii, Piotr Tolstoi a subliniat că „Rusia tratează poporul moldovenesc ca fiind prietenos și consideră Moldova un partener tradițional, în legătură cu care țările noastre urmează să identifice modalități sigure de cooperare pentru a rezolva problemele existente. În această ordine de idei, părțile au remarcat necesitatea menținerii păcii, stabilității și consolidării statutului de neutralitate a Republicii Moldova”.

De menționat că Tolstoi este cunoscut ca un susținător al invaziei ruse în Ucraina. În mai 2022, acesta declara că rușii vor distruge tot armamentul care va fi livrat de Occident în Ucraina.

Noi vom distruge totul... Nu va mai exista Ucraina pe care ei o ajută”, declara acesta.

La fel, acesta declara că „civilizația rusă ar urma să devină cea mai puternică din Europa”. Potrivit lui, „operațiunea militară specială”, cum o numesc rușii, reprezintă „restabilirea Rusiei istorice”.

De menționat că în cadrul vizitei la Moscova, Bătrîncea a avut întrevederi și cu alți oficiali ruși care salută războiul din Ucraina, dar și separatismul transnistrean.

Deschide și: FOTO // La masă cu trădarea! Liderul PSRM, la întâlnire cu susținătorii separatismului, sub steagul „novorusiei”