Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat vineri faptul că Republica Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, creată joi la Praga, arătând că este un semnal important și pozitiv pentru Moldova și subliniind faptul că România a susținut această propunere, transmite Calea Europeană.

Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, a declarat liderul de la Cotroceni.

Republica Moldova va găzdui în primăvara viitoare, la Chișinău, următorul summit al Comunității Politice Europene create joi la Praga și care întrunește liderii a 44 de state din Europa, dintre care 27 din Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu, după participarea la ediția inaugurală a CPE, un format inițiat de președintele francez Emmanuel Macron și pe care Republica Moldova, care între timp a devenit și stat candidat pentru aderarea la UE, l-a susținut de la început.

Deschide și: Maia Sandu: Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în R.Moldova