Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a făcut de președintele R.Moldova, Maia Sandu.

Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei. El reflectă de asemenea caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi. Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău!”, a scris șeful statului.

Deschide și: Maia Sandu, la Praga: Avem nevoie de acțiuni hotărâte pentru restabilirea păcii în Europa

Amintim că în aceste zile la Praga se desfășuară lucrările Comunității Politice Europene (CPE).

Comunitatea Politică Europeană este o inițiativă a Președintelui francez, Emmanuel Macron și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar. Summitul inaugural al CPE este găzduit de Președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene, iar la eveniment și-au anunțat prezența 44 de șefi de state și de guverne - liderii celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene, dar și ai altor 17 state.